Recreatie

Natuurlijk kunt u in onze omgeving prachtig wandelen of fietsen maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden. We hebben er enkele voor u uitgelicht.

Landgoed Schuilenburg vormt de locatie voor diverse activiteiten. U kunt hier bv. met een fluisterbootje de Regge verkennen. Ook behoort een huifkartocht of tuktuktocht tot de mogelijkheden.

Het leukste dagje uit beleeft u in Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark voor de hele familie met meer dan 30 attracties en shows.

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u natuurlijk genieten van de prachtige natuur maar er worden ook activiteiten georganiseerd zoals excursies en lezingen. En voor de allerkleinsten is er een superleuk kabouterpad. Zeer de moeite waard!

En wat te denken van een heuse safaritocht? Op koesafari! Met tractor en huifwagen op zoek naar een unieke kudde brandrode Vechtdal runderen..

In Hellendoorn staat museumboerderij Hofman. Een prachtige boerderij volledig in Saksische stijl ingericht. Onlangs met veel liefde gerenoveerd door vele vrijwilligers. Een unieke kans om een kijkje terug in de tijd te nemen.

Ook is er in Hellendoorn Gerrit Valks Bakkerij en IJsmuseum te vinden. Of waar een klein dorp groot is. Er staat nog altijd een ijsfabriek in Hellendoorn waar men heerlijk ijs bereidt. In het museum kunt u ervaren hoe het allemaal begon.

In Nijverdal vindt u het Memory en War museum. Hier wordt op beeldende wijze verteld van de periode 1935-1945. Voor jong en oud een intense beleving.

Heerlijk ontspannen en tot rust komen in Sauna en/of Wellness? Hiervoor vindt u mogelijkheden bij Sauna Nijverdal en Sauna beauty Ommen.